De Algar rivier mondt bij Altea uit in de Middellandse Zee. Op weg ernaartoe passeert de rivier het schattige stadje Callosa d’en Sarria, op zowat 15km van Benidorm en ongeveer even ver van Altea.

fonds de algar

Het is daar dat de Algar rivier naar beneden davert in geweldige watervallen, trapsgewijs  langs rotsen die mooie natuurlijke zwembaden vormen. Onder de naam ‘Les Fonts de l`Algar’, is dit hele gebied natuurreservaat en dus beschermd. Callosa is bovendien een landbouwgebied waar ook loquat of nispera geteeld wordt, de lokale gele of oranje vruchten.

Behalve de watervallen is er in het natuurreservaat nog meer te zien. Geniet er van de weelderige mediterrane fauna en flora. Zo is er een arboretum of bomentuin, open voor bezoekers. Komt daarbij het constante geruis van de watervallen dat bijzonder ontspannend werkt…

Callosa zelf is een middeleeuwse stadje waarvan de geschiedenis nog zichtbaar is in bijvoorbeeld de historische Fortalesa de Bernia. Ook is er het intrigerende El Poador de la Font Mayor, een wasplaats gebouwd in 1786 met ruimte voor meer dan 70 mensen.